Cheese Cake in een handomdraai

Standaard

Een heerlijk simpel recept om je vingers bij af te likken!

Benodigdheden:
200 g roomboterkoekjes
80 g boter
1 vanillestokje
900 g verse roomkaas
250 g suiker
115 g zure room
5 eieren
30 g bloem
250 g aardbeienjam
1 bakje verse aardbeien

Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor het deeg de koekjes en meng met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. Schep de vulling op de kruimelbodem.

Bak de cake in circa 2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de taart afkoelen na het bakken. Haal de taart uit zijn vorm en verwarm de aardbeienjam. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien met de aardbeienjam en bestrijk de taart ermee.
En dan… genieten!

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s