Rolo cheese cake!

Standaard

Cheese cake is heerlijk, rolo’s zijn verdomd lekker: waarom niet combineren?!


Biscuit bodem

400g verkruimelde biscuitjes (bijvoorbeeld Digestives van Verkade)
1/2 theelepel kaneel
250g gesmolten roomboter
250g basterd suiker

Mix alle ingredienten en druk alles in een ingevet bakblik of ovenschaal.
Bak op 180 graden gedurende 7 tot 10 minuten.
Laat volledig afkoelen.

Cheese Cake vulling

400g roomkaas of mon chou
225g gehalveerde rolo’s
30g bloem
250g basterd suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract

Roer alle ingrediënten door elkaar, bewaar de rolo’s totdat je een glad mengsel hebt.  Voeg dan de rolo’s toe.
Giet het mengsel op de gebakken biscuit bodem.
Bak op 160-170 graden gedurende 30 tot 35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat volledig afkoelen.

Chocolade glazuur

150g chocolade, melk of puur
125g boter
1 theelepel glucosestroop

Smelt de boter en de chocolade.
Voeg de glucosestroop toe en roer het mengsel goed door.
Laat een paar uur koelen in de koelkast.
Giet het mengsel over de taart en smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s