Onovertroffen worteltjestaart mét glazuur

Standaard

Deze heerlijk stevige worteltjestaart doet je zeker watertanden! De worteltjestaart is naar een recept van Rudolph van Veen en is zelfs voor een beginnend bakker, goed te doen.

Worteltjestaart

250 gram wortels
250 gram amandelen
5 eieren
250 gram suiker
80 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
boter (voor het invetten)

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak de wortels schoon en hak ze fijn. Hak de amandelen fijn en splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig. Meng de fijngehakte wortels en amandelen erdoor.

Zeef het bakmeel en voeg met een snufje zout al roerend toe. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en schep voorzichtig door het deegmengsel. Vet de bakvorm in met boter schep het beslag erin. Bak de taart circa 45 minuten.

Glazuur

450 gram poedersuiker
2 eiwitten
1 eetlepel water
2 eetlepels kirsch
worteltjes

Klop voor het glazuur de eiwitten los. Zeef de poedersuiker erboven. Roer alle overige ingrediënten door elkaar. Bestrijk er de afgekoelde taart mee. Garneer de taart met een mooi gesneden worteltje.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s