Een frisse witte chocolade bom

Standaard

Dit heerlijke frisse gebakje met een overvloedige laag witte chocolade van Fields of Cake, maak je in een handomdraai!

200 gram witte chocolade (in grote brokken)
4 eieren
380 gram suiker
snufje zout
4 eetlepels ongezouten boter
sap van 3 grote citroenen
halve theelepel vanille extract
citroenrasp van 2 citroenen
24 kleine filodeegbakjes

Scheid de eieren en bewaar zowel het eiwit als de eierdooiers. Meng de eierdooiers met 150 gram suiker in een pannetje. Voeg het citroensap, zout en boter toe en zet de pan op een gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren. Laat het mengsel vooral niet koken! Na 4 tot 6 minuten wordt het mengsel dikker (het blijft nu aan je lepel plakken). Doe de witte chocolade in een kom. Plaats hierop een zeef en voeg langzaam het mengsel toe. Laat het mengsel een paar minuten staan, zodat de chocolade kan smelten. Roer het daarna goed door totdat het een gladde substantie wordt. Voeg nu ook de citroenrasp toe en roer nogmaals. Vul de filodeegbakjes tot bijna aan de top. Laat de bakjes ongeveer 10 minuten in de koelkast staan.

Meng ondertussen in een schone kom het eiwit met 230 gram suiker. Plaats de kom op een pan met water dat net van de kook af is. Klop met een garde totdat de suiker volledig is opgelost en het mengsel goed warm is. Haal de kom van de pan en klop het mengsel met een mixer op hoge snelheid totdat het glanst en flink in volume is toegenomen. Je zou nu losse pieken moeten kunnen maken. Spuit het mengsel op de taartjes. Met een kleine gasbrander kun je het eiwit nog een beetje kleuren en smullen maar!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s