Bak eens een chocoladepizza!

Standaard

In het ‘Gu Chocolate Cookbook’ vind je recepten anders dan anders… zoals deze sensationele chocoladepizza! Zeg nou zelf, dat wil je toch een keer geprobeerd hebben als echte chocoholic? Vooruit, hier komt het recept!

100 gram chocolade ganache
2 theelepels gist
250 gram bloem
2 eetlepels cacao
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ongezouten gesmolten boter
6 eetlepels mascarpone
50 gram chocolade (puur, wit of chocolade naar keuze!)
2 eetlepels geroosterde gehakte hazelnoten
2 eetlepels bruine suiker

Doe de gist in een kleine kom en giet hier 150 ml warm water over. Laat dit ongeveer 5 minuten rusten totdat de gist is opgelost en begint te bruisen.

Meng de bloem, cacao en zout in een keukenmachine met een K-klopper. Voeg langzaam olijfolie en gist toe. Laat de machine kloppen totdat het deeg stevig is. Kneed het deeg tot slot even met de hand.

Smeer het deeg in met een beetje olijfolie en leg het deeg afgedekt in een kom op een warme plek te rusten voor ongeveer een uur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C en plaats hierin een bakplaat bedekt met bakpapier om je pizza dadelijk een krokante korst te geven.

Kneed het deeg zodat alle lucht eruit verdwijnt en draai het tot een bal. Rol vervolgens het deeg uit op een licht bebloemd aanrechtblad tot een cirkel met een doorsnede van ongeveer 33 cm. Vul een spuitzak met de ganache en spuit de ganache over de hele pizza, maar houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Maak de rand van de pizza een klein beetje vochtig met water en vouw vervolgens de rand een beetje om zodat de ganache helemaal is ingesloten.

Leg de pizza op de bakplaat, smeer ‘m in met de gesmolten boter en prik een paar gaatjes in het midden van de pizza met een vork. Bak de pizza gedurende 10 tot 15 minuten totdat hij mooi van kleur en knapperig is.

Versier het midden met de mascarpone, de chocoladestukjes, de nootjes en tot slot de bruine suiker. Plaats de pizza nog ongeveer een minuut in de oven zodat de topping smelt en jouw overheerlijke pizza is klaar!

Benieuwd naar meer van dit soort chocoladegeheimen? Recepten voor kip in chocolade, witte chocolade met wasabi maar ook doodnormale maar overheerlijke chocoladetaarten vind je in het ‘Gu Chocolate Cookbook’, verkrijgbaar via bol.com via deze link.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s